Vuori vei Sotka CC:n nimiinsä

Oskari Vuori voitti tänään Sotka CC:n (arkistokuva)
Jani Hovi
U20-luokassa ajava Oskari Vuori nappasi tänään Kauhajoella ajetun Sotka CC:n voiton.

88 kuljettajaa lähti tänään mukaan Sotka CC-kilpailuun. Harvalukuinen kuljettajajoukko pääsi ajamaan todella vaihtelevalla reitillä, joka piti sisällään asfalttia, laskettelurinnettä, kivikkoa, motocrossrataa ja perusmetsäpolkua. Reitti keräsikin kuljettajilta paljon kiitosta kilpailun jälkeen.

Päivän päälähtö starttasi iltapäivällä klo 14. U20-luokassa ajava Oskari Vuori oli kolmannessa lähtörivissä, kun ensimmäisessä rivissä oli A-luokan kuljettajat ja toisessa rivissä B-luokan kuljettajat. Vuori nousi nopeasti letkassa kohti kärkeä ja otti parin kierroksen jälkeen johtopaikan haltuunsa. Hämeenlinnan Moottorikerhon Fantic-kuljettaja ajoikin melkoisen etumatkan itselleen ja voitti lopulta lähdön yli neljän minuutin erolla, ottaen luonnollisesti samalla myös U20-luokan voiton. Toinen lähdössä oli Pietarsaaren Elias Lind, joka jatkoi hienoja suorituksia CC-kilpailuissa. Samalla Lind voitti myös B-luokan. Vuoren kerhokaveri Antti Ahtila oli lähdön kolmas, voittaen samalla A-luokan. Mikko Leppänen kaasutteli neljänneksi ja Harri Yli-Villamo viideksi lähdössä. Viimeisessä lähdössä mukana oli myös V40-luokka, jonka voitto meni Jari Reposelle.

Aamun ensimmäisen lähdön vei nimiinsä classic-luokassa ajanut Riku Harju. Nuorten luokan ykkönen oli Miko Korpela, V60-luokan voittaja oli puolestaan Reijo Karppinen ja kuntoluokassa kovinta vauhtia piti Lukas Launila.

Päivän toisen lähdön nopein oli Harri Ritari, joka voitti samalla V50-luokan. Mikko Aho oli C-luokan ykkönen ja Laura Kurkinen naisten voittaja.