Ranskan johto kasvaa

Teksti
Future7Media
Sixin kolmas kilpailupäivä ei tuonut muutoksia kärkeen. Ranska lisäsi johtoaan ja Suomikin nousi jälleen yhden sijan ja on nyt 12.

Sixi on nyt puolivälissään kun kolmas kilpailupäivä on takana. Tänään kilpailijat pääsivät uudelle reitille, mutta mikään ei muuttunut vaan tuttu meno kärjessä jatkui.

Ensimmäinen maastokoe antoi uskoa siihen, että Steve Holcombe ja Josep Garcia kisaavat jälleen voitosta viimeiselle maastokokeelle saakka. Toisin kuitenkin kävi. Garcia vetäisi kahdelle seuraavalle maastokokeelle sellaiset ajat, joihin ei Holcombe pystynyt vastaamaan. Kun ensimmäinen kierros oli takana, johti Garcia kisaa jo 20 sekunnin turvin ennen Holcombea. Toinen kierros sujui kaksikolta lähes samaan tahtiin, joten voitto kirjattiin Garcialle 20 sekunnin turvin ennen Holcombea.

Kuva: Future7Media

Trophyjoukkueiden kisassa näyttää vahvasti siltä, että Ranska ajaa maailmanmestariksi mikäli mitään odottamatonta ei satu. Joukkueen ykkösnyrkki Theophile Espinasse takoo aivan kärkiaikoja ja muutkin kuljettajat ajavat tasaisen kovaa ja varmasti. Kun kolme päivää on takana, johtaa Ranska kisaa jo seitsemällä minuutilla, joten mitään yltiöpäisiä riskejä ei kenenkään tarvitse enää ottaa. Espanja ja USA sen sijaan vääntävät tiukasti kakkossijasta. Espanja on vielä niskan päällä, mutta ero vain kahdeksan sekuntia, joten mitalien värejä ei kannata lähteä edes arvailemaan. Kärkikolmikko on kuitenkin niin paljon muilta karussa, että puhtaasti ajamalla mitalistit ovat jo selvillä. Neljäntenä oleva Australia on lähes 10 minuuttin päässä kolmospaikasta ja viidentenä oleva Tšekki on puolestaan jo kahdeksan minuutin päässä nelossijasta.

Suomen joukkue jatkoi tasaista puurtamista ja nousi jälleen yhden sijan. Nelikon nopein oli jälleen Samuli Puhakainen. Sijoitus yleiskisassa oli 38 ja luokassa 15. Eetu Puhakainen päätyi sijalle 61 ja luokassaan hän oli 27. Hermanni Haljala ajoi miltei sekunnilleen saman ajan ja oli 62. Luokassaan Haljala oli sijalla 21. Albert Juhola oli maalissa sijalla 74 ja E1-luokassa sijoitus oli 26. Suomi nousi siis jälleen yhden sijan ja lähtee huomiselle päivälle sijalta 12.

Eiliseen malliin

Junioritrophyssa ja naisten trophyssa ei mikään muu muuttunut paitsi erot. Junioreissa Ruotsi on edelleen tiukoilla Ranskan kanssa, vaikka pystyikin kasvattamaan eroa puolen minuutin verran. Kahden minuutin ero ei kuitenkaan Sixillä ole vielä mitenkään ratkaiseva. Kolmantena oleva USA sen sijaan jäi kärkikaksikosta melkoisesti lisää ja ero kärkeen on jo kahdeksan minuuttia. Neljäntenä oleva Australia puhaltaa USA:n niskaan minuutin päässä, mutta Espanja on jo selkeästi kauempana.

Naisten trophyssa USA ja Australia etenivät koko päivän tasatahtiin ja USA:n johto kasvoi vain viidellä sekunnilla. Ruotsi jäi puolestaan melkoisesti, mutta jatkaa kolmantena. Ero kärkikaksikkoon on jo yhdeksän minuuttia. Ruotsin kolmospaikka ei kuitenkaan ole millään lailla uhattuna, sillä neljäntenä oleva Ranska jatkaa vajaan yhdeksän minuutin päässä ja Espanja on jo 18 minuuttia Ranskan perässä.

Huomenna on jälleen edessä uusi reitti, kun kisapäivä suuntautuu Silledan eteläpuolelle.