Ranska jatkaa kärjessä

Teksti
Pole Position Communication
Sixin toinen kilpailupäivä ei suurempaa dramatiikkaa sisältänyt. Ranska jatkaa kärjessä ja Suomikin onnistui avauspäivää paremmin nousten sijalle 13.

Sixin toinen kilpailupäivä ajettiin samalla, jo edellisenä päivänä lähes puhkikolutulla reitillä. Siitä selvittiin kuitenkin ilman suurempia ongelmia ja suurin mielenkiinto kohdistuikin taisteluun päivän voitosta.

Steve Holcombe ja Josep Garcia kisasivat jo eilen voitosta aivan tosissaan ja nyt kisa kaksikon välillä oli vielä tiukempaa. Eroa ei nimittäin mitattu enää sekunneissa vaan niiden kymmenyksissä. Holcombe johti neljän ensimmäisen maastokokeen jälkeen kahden kymmenyksen turvin, mutta Garcia kiristi toiseksi viimeisellä maastokokeella puolen sekunnin johtoon. Mieleen tulikin jo toistuuko eilinen ja Garcia nappaa taas voiton, mutta näin ei käynyt. Holcombe pisti viimeisellä maastokokeella kaiken peliin ja kukisti Garcian mahtavalla 2,2 sekunnin erolla ja kuittasi näin päivävoiton 1,7 sekunnin turvin.

Kuva: Pole Position Communication

Joukkuekisassa Ranska oli jälleen omaa luokkaansa ja venytti johtonsa jo yli neljään minuuttiin. Eilen kolmantena ollut Espanja nosti kotiyleisön riemuksi vauhtia ja nousi kolmanneksi ohi toisena olleen USA:n. Kaksikon ero toisiinsa on 40 sekuntia Espanjan hyväksi. Australia jatkaa neljäntenä ja Tšekki viidentenä.

Suomalaisnelikko selvisi päivästä ilman suurempia ongelmia ja nopein oli eilen ongelmissa ollut Samuli Puhakainen. Nyt sijoitus oli yleiskisassa mukavasti 32. Hermanni Haljalan vauhti laski hieman kisan loppupuolella, mutta sijoitus oli kuitenkin 43. Eetu Puhakainen ja Albert Juhola tekivät tasaista työtä ja päätyivät peräkkäisille sijoille. Puhakainen oli 75. ja Juhola 76. Suomen joukkue paransi sijoitustaan eilisestä kahdella ja jatkaa huomiselle sijalta 13.

Sijoitukset ennallaan

Juniortrophyssa ja naisten trophyssa tilanteet kärkijoukkueiden suhteen säilyivät ennallaan. Junioreissa Ruotsi paransi vauhtiaan ja puristi eron toisena olevaan Ranskaan puoleentoista minuuttiin. Myös USA joutui hieman taipumaan ruotsalaisten vauhdissa ja ero kärkeen on nyt jo lähes neljä ja puoli minuuttia. Australia jatkaa neljäntenä ja Espanja viidentenä.

Naisten trophyssa USA tuplasi johtonsa toisena olevaan Australiaan ja ero on nyt kolme ja puoli minuuttia. Myös kolmantena jatkava Ruotsi alkoi pudota vauhdista ja ero kärkeen venähti jo vajaaseen seitsemään minuuttiin. Ranska on neljäntenä ja Espanja viidentenä, mutta kummaltakin on kärki jo lähes toivottoman kaukana.

Huomenna kilpailijat pääsevät uudelle reitille, joka suuntautuu Silledan länsi- ja lounaispuolelle.