Espanja karsintojen ykkönen, Suomi B-finaaliin

MXGP
Jorge Prado ja Ruben Fernandez johdattivat Espanjan voittoon MXoN-kisan karsinnoissa. Suomi ei päässyt puolestaan karsinoista suoraan jatkoon, vaan suuntaa huomisen aamun B-finaaliin.

Motocross of Nations -kilpailun karsintaerät ajettiin tänään Matterley Basinin radalla, auringonpaisteen helliessä katsojia ja kuljettajia. Tänään jokaisen maan kaikki kuljettajat ajoivat oman luokkansa lähdöissä, joiden perusteella laskettiin maiden yhteistulokset. Kaikilta mailta laskettiin päivän loppupisteisiin mukaan kahden parhaan kuljettajan pisteet. Päivän 19 parasta joukkuetta menivät suoraan huomisiin finaaleihin ja 12 seuraavaa maata B-finaaliin. Päivän viisi heikointa joukkuetta menivät puolestaan C-finaaliin.

Päivän voittoon ajoi tänään Espanja. Jorge Prado voitti MXGP-luokan lähdön ja Ruben Fernandez oli Open-luokassa kakkonen, joten Espanja keräsi kolme pistettä. Ranska oli päivän kakkonen, Tom Viallen voiton ja Maxime Renauxin kolmannen sijan ansiosta. Joukkueen kolmas kuljettaja Romain Febvre oli myös luokassaan kolmas. Australia oli päivän kolmas, Jett Lawrencen voittaessa oman luokkansa ja Hunter Lawrencen ollessa kaatumisen jälkeen neljäs omassaan. Joukkueen kolmas kuljettaja Kyle Webster kaatui kahteen kertaan omassa erässään ja oli 13. Iso-Britannia oli neljäs ja Saksa viides.

Hollanti oli kisan kuudes, Jeffrey Herlingsin ja Kay de Wolfin molempien kaaduttuaan omassa lähdöissään. Molemmat olivat kuitenkin luokissaan viidensiä, kun taas Glenn Coldenhoff kärsi teknisistä ongelmista ja oli vasta 24. USA oli tänään vasta yhdeksäs. Eli Tomac otti huonon startin ja alussa vasta 20. Tomac nousi kuitenkin erän aikana sijalle 7. Cooper Webb oli startin jälkeen kolmantena, mutta ei pystynyt pitämään MM-sarjan kärkikuljettajia takanaan ja oli maalissa seitsemäs. Aaro Plessinger oli USA:n paras kuljettaja, ollen kuudes. Viro meni viimeisenä joukkueena jatkoon, Harri Kullaksen oltua Open-luokassa 14. Tanel Leok oli MX2-luokassa 17. ja Gert Krestinov MXGP-luokassa 24.

Suomi ei valitettavasti tänään A-finaaliin päässyt. Emil Weckman ajoi pirteän ajon MXGP-luokassa ja oli 17. Sampo Rainio kaatui erässä kertaalleen ja oli maalissa 22. Miro Varjonen oli puolestaan Open-luokassa 29. Suomi oli tuloksissa 24. ja keräsi 39 sijoituspistettä. Viimeisenä jatkoon mennyt Viro sai 31 pistettä.

Suomen B-finaali käynnistyy huomenna 12:50