Ranska otti omansa, Suomi kahdeksas

Teksti
Kuva
Pole Position Communication
Sixin loppucrossi ei yllätyksiä tarjonnut. Ranska ajoi odotetusti mestaruuteen. Suomi nousi kaksi sijaa ja oli lopputuloksissa kahdeksas.

Endurojoukkueiden maailmanmestaruuskilpailu, kuuden päivän ajo, saatiin tänään päätökseen Espanjan Silledassa. Kilpailun viimeinen päivä piti sisällään ainoastaan loppucrossin. Joskus on mitalijärjestys vielä loppucrossillakin muuttunut, mutta näin ei käynyt tällä kertaa. Viidennen päivän järjestys säilyi kaikissa luokissa mitalistien osalta muuttumattomana. Mahdollisuus koko tulosluettelon muuttumiseen oli kyllä olemassa, sillä keli oli todella karmea. Vettä tuli kuin suihkusta ja koko loppucrossi oli käytännössä kuin mutapainia, jossa kyse oli vain siitä, kuka selviää maaliin pienimmin vaikeuksin. Keliä kuvaa hyvin se, että esimerkiksi crossin viidenneksi nopeimman ajan ajanut Steve Holcombe hävisi voittajalle minuutin. 

Trophyjoukkueiden maailmanmestariksi ajoi koko viikon ykköspaikalla ollut Ranska. Mestarijoukkueessa ajoivat Theohile Espinasse, Hugo Blanjoue, Leo Le Quere ja Julien Roussaly. USA teki sen, minkä pystyi ja kuroi Ranskan johtoa kiinni kahden minuutin verran. Ero oli kuitenkin venähtänyt jo aiemmin niin suureksi, että tyytyminen oli MM-hopeaan nelikolla Jonathan Girroir, Cody Barnes, Josh Toth ja Dante Oliveira. Isäntämaan riemuksi myös Espanja nousi podiumille ajettuaan MM-pronssille. Joukkueen muodostivat Sergio Navarro, Jaume Betriu, Julio Pando ja Josep Garcia.

Suomalaisnelikko Eetu Puhakainen, Samuli Puhakainen, Hermanni Haljala ja Albert Juhola esitti loppucrossilla parasta osaamistaan ja nousi lopputuloksissa kaksi sijaa. Tulosliuskaan kirjattiin Suomelle kahdeksas sija. Suurimmasta yllätyksestä vastasi Samuli Puhakainen, joka oli koko loppucrossin nopein. Melkoinen suoritus, kun taakse jäi toiseksi nopeimpana Sixin yleiskilpailun voittanut Josep Garcia, kaikista muista huippukuljettajista puhumattakaan. 

Kuva: Pole Position Communication

Ruotsi ja USA mestareiksi

Junioritrophyssa Ruotsi johti kisaa koko viikon ja varmasti viime vuoden katkerat muistot häipyivät viimeistään nyt mielistä, kun kolmikko Max Ahlin, Albin Norrbin ja Axel Semb ajoi selkeään voittoon. Kolmikko ei lähtenyt varmistelemaan mitään, vaan lisäsi johtonsa toiseksi ajaneeseen Ranskaan vajaaseen kuuteen minuuttiin. Ranskan hopeakolmikon muodostivat Thibault Giraudon, Antoine Alix ja Leo Joyon. MM-pronssia vei USA joukkueella Mateo Oliveira, Grant Davis ja Jason Tino 

Naisten trophyn vei odotetusti nimiinsä USA ja teki sen todella tyylillä. Vaikka jenkkikolmikko johti kisaa selkeästi ennen loppucrossia, niin joukkue täräytti malliksi vielä lähes kolme minuuttia lisää eroa toiseksi tulleeseen Australiaan. USA:n kokonaisvoittomarginaali oli lopulta yli kuusi minuuttia. Maailmanmestareiksi ajoivat Brandy Richards, Ava Silvestri ja Rachel Gutish. MM-hopea meni australialaiskolmikolle Jessica Gardiner, Tayla Jones ja Danielle McDonald. MM-pronssille ajoi Ruotsi joukkueella Emelie Karlsson, Linnea Åkesson ja Hedvig Malm.

Näin on mestaruudet Espanjassa jaettu. Ensi vuonna Sixi ajetaan jälleen Italiassa, keskuspaikkana on Bergamo.