Kiteen Aimossa jytisee jälleen

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Cross countryn SM-kausi päättyy reilun viikon kuluttua Kiteellä.

Jo perinteeksi muodostunut, vuodesta 2008 kaasuteltu moottoripyöräkilpailu, päättää CrossCountryn neljän osakilpailun mittaisen SM -sarjan lauantaina 12.10. Kiteen Aimossa. Tänä vuonna SML East MX Cross Country SM -nimeä kantava kilpailu kokoaa jälleen Suomen huippuluokan motocross ja enduro-kuljettajat ottamaan mittaa toisistaan haastavalla ja nopealla reitillä.

-Kuljettajien suosiossa olevaan reittiin on tehty pieniä muutoksia. 16 km:n pituisella radalla ajetaan enduroreitillä viime vuotista enemmän, kertoo ratamestari Sami Toivanen. 

Päivän ensimmäinen lähtö tapahtuu kello 9, jossa kilpailevat V60, nuoret, kunto, matkaendurot ja classic -luokat. Kello 11.00 matkaan ampaisevat naiset, V50 sekä C -luokka. Päivän päälähtö ja samalla SM -sarjan paremmuusjärjestys ratkaistaan A ja B -luokissa kello 13 alkaen. Viimeisessä lähdössä ovat mukana myös U20 ja V40 -luokat.

Ajoaika ensimmäisessä lähdössä on yksi tunti ja reitin pituus 7 km, seuraavien lähtöjen ajoaika on kaksi tuntia ja reitti pituudeltaan 16 km. Kilpailun aikana ajetaan myös SM-joukkuekilpailu.

Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy sunnuntaina 6.10.