Pohjola ison luokan ykkönen, Tirkkoselle luokan pronssi

Juha-Pekka Tirkkonen.
Kuva
Jani Hovi
Yleiskilpailun voittanut Eemil Pohjola voitti luonnollisesti myös E3-luokan tänään Jämsässä. Luokan vapaana olleen pronssimitalin nappasi itselleen Juha-Pekka Tirkkonen.

Eemil Pohjolan voittokulku E3-luokassa jatkui tänään Jämsässä. Yamaha-kuljettaja kellotti pohjat luokassa päivän jokaiselle maastokokeelle ja otti voiton lähes kuuden minuutin turvin. Pohjola voitti näin ollen kauden aikana 10 kisapäivää ja Päijänteen ympäriajon ensimmäisenä päivänä hän pisteittä keskeytyksen takia. Luokassa toiseksi ajoi tänään Antti Ahtila, joka lähti kisaan mukaan päätarkoitukseen auttaa Hämeenlinnan moottorikerhoa joukkue SM-kilpailussa. Juha-Pekka Tirkkonen kaasutteli tänään kolmanneksi luokassa ja samalla hän varmisti SM-pronssin. Tirkkonen jäi Ahtilasta minuutin ja 20 sekuntia. Mika Karma oli luokassa neljäs ja Joni Saarinen viides.

Tirkkosen ainoana uhkana mitalin suhteen ollut Jani Salonen joutui keskeyttämään tänään kilpailun. Salosen ketjunohjain repesi irti ja Salonen kaarsi varikolle toiseksi viimeiseltä maastokokeelta. Eemil Pohjola oli varmistanut luokan Suomen mestaruuden jo viime kilpailussa. Ville Meisola oli puolestaan varmisti samaan aikaan luokan hopean.

Sarjan loppupisteet (TOP10):

  1. Eemil Pohjola 250
  2. Ville Meisola 180
  3. Juha-Pekka Tirkkonen 135
  4. Jani Salonen 111
  5. Niko Puotsaari 109
  6. Joni Saarinen 96
  7. Mika Karma 65
  8. Paavo Henriksson 45
  9. Jiri Leino 43
  10. Sampsa Junka 39

Täydelliset pisteet.

Tulokset: