Kullas: ”Mietin, mitähän oikein teen täällä”

Kuva
KTM Brasilia
Harri Kullas pääsi viikonloppuna näkemään, millaista on ajaa Amerikan supercrossradalla.

SMX-sarjan playoffit käynnistyivät viikonloppuna zMAX Dragway -areenalla. Kilpailun rata oli sekoitus motocrossia ja supercrossia, hyppyjen ollessa kuitenkin täysimittaisia supercrosshyppyjä.

- Torstaina kun tulimme kisapaikalla, niin aloin heti jännittämään. Sitten kun perjantaina kiersimme radan, niin sitten vasta jännittikin ja mietin, mitähän oikein teen täällä, Kullas nauroi.

- Rata oli melkoista supercrossia minulle, kun en ole ikinä ajanut Amerikan supercrossia. Oli iso rytmisuora ja pari isoa tuplaa, joissa oli kunnon spoorit alastulossa. Muut ovat ajaneet lähes koko ikänsä supercrossia ja kun itselläni ei ole sitä rutiinia, niin täytyi keskittyä helppoihinkin hyppyihin, Kullas jatkoi.

Perjantaina harjoitukset sujuivat Kullaksen osalta hieman hankalasti, sillä hän keskittyi selviytymään radalla ja hakemaan jousitukseen säätöjä. Lauantaiaamun aika-ajot sujuivat jo paremmin ja mies saikin itseluottamusta ajoonsa. Ensimmäisessä erässä Kullas ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla startissa, mutta pääsi erässä hyvään ajorytmiin ja oli maalissa 17.

- Mietin koko viikonlopun ajan rataa, pisteitä, maaliin pääsyä ja kaikkea mahdollista. Toiseen erään lähtiessä jo vähän särki päätäkin, kun koko ajan mietin asioita. Toisessa erässä startti oli todella hyvä ja oli kuudes lähdön jälkeen. Sitten supercrossin intensiivisyys tuli todella esiin, kun porukkaa meni kaksi kerralla kahta puolta ohi. Minulla ei ollut vain vauhtia tarpeeksi alussa ja tipuin sijalle 19. Lopussa sain paremmin ajosta kiinni ja olin maalissa 17, Kullas päätti.

SMX-sarjan toinen playoff-kilpailu ajetaan ensi viikonloppuna.