Juupaluomasta Suomen mestari

Jani Hovi
Peetu Juupaluoma voitti tänään E2-luokan Konnevedellä ja kun samaan aikaan Eetu Puhakainen joutui keskeyttämään kilpailun, varmisti Juupaluoma jo nyt Suomen mestaruuden.

E2-luokassa ei tänään voitosta käyty suurta taistelua, sillä Peetu Juupaluoma dominoi täysin luokkaa. Juupaluoma ajoi pohjat päivän ensimmäiselle maastokokeelle 23 sekunnin erolla Eetu Puhakaiseen. Päivän toisen maastokokeen ajat poistettiin loukkaantumisen vuoksi, mutta Juupaluoma jatkoi vahvaa menoaan kolmannella maastokokeella. Siellä hän kellotti kuuden sekunnin pohja-ajan ennen Jussi Arvajaa.

Mestaruuden kannalta ratkaiseva tilanne nähtiin ensimmäisen kierroksen jälkeisellä AT-asemalla.

- Olin ajanut pyörän kiveen ja huomattiin se vasta huollon jälkeisellä AT-asemalla, kun öljyt suihkusi ulos, pettynyt Puhakainen kertoi.

Loppupäivän aikana ei kärjessä nähty muutoksia, vaan Juupaluoma kellotti jokaiselle maastokokeelle pohjat ja voitti luokan lopulta kuuden minuutin erolla Jussi Arvajaan. Teemu Latostenmaa oli kolmas, jääden lähes puolitoista minuuttia Arvajalle. Dick Bergman jäi 25 sekuntia Latostenmaalle ja oli neljäs. Roni Salin oli puolestaan viides, jääden 0,36 sekuntia Bergmanille.

Kytönen Motorsportin Juupaluoma johti SM-sarjaa ennen päivän kilpailua 38 pisteen erolla Puhakaiseen. Kun Juupaluoma nappasi tänään 25 pistettä ja Puhakainen jäi nollille, on kaksikon välinen ero nyt 63 pistettä. Kun sarjaa on jäljellä kaksi kilpailua ja jaossa on yhteensä 50 pistettä, on Juupaluoma varma mestari. Arvaja on sarjassa kolmantena, 12 pistettä Puhakaisen takana.