Freeman päätöskilpailun voittoon, Garcia vei avoinna olleen mestaruuden

Kuva
EnduroGP
Brad Freeman päätti haastavan kautensa voittoon Ranskassa. Josep Garcia varmisti puolestaan myös E1-luokan mestaruuden.

Enduron MM-sarja saatiin pakettiin tänään Ranskassa. Kauden päätöskilpailun voitto meni Brad Freemanin, ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Steve Holcombe oli kilpailun kakkonen ja eilen mestaruuden varmistanut Josep Garcia kolmas. Suomalaisittain viikonloppu EnduroGP-luokassa meni mollivoittoisesti. Eilen jännetupintulehduksen kanssa tuskaillut Roni Kytönen joutui jättämään tänään kilpailun väliin.

- Käsi kipeytyi heti todella nopeasti ja alkoi jäämään lukkoon, joten ajaminen oli lähes mahdotonta sillä. Sunnuntaipäivä oli pakko jättää väliin. Nyt seuraavaksi mietitään, että mitä tehdään, Kytönen kertoi.

Holcombe nousi päivän kakkossijallaan EnduroGP-luokan MM-kakkoseksi, ennen Andrea Veronaa.

E1-luokan voitti tänään Holcombe, mutta Garcia kruunattiin mestariksi. Holcombe oli kakkonen ja Zach Pichon kolmas. Kytönen oli sarjassa seitsemäs ja Haljala 10.

-Saada molemmat mestaruudet tänä vuonna on ollut uskomatont.! Olen antanut 100 prosenttia jokaisessa kilpailussa, ja se on kantanut hedelmää. Olen voittanut vähintään yhden päivän jokaisessa kisaviikonloppuna tänä vuonna, ja nyt en malta odottaa juhlimista, Garcia kertoi.

E2-luokassa mestaruuden jo varmistanut Verona ajoi voittoon. Samuele Bernardini otti hopeaa ja Nathan Watson pronssia. E3-luokassa Freeman kruunattiin jo eilen mestariksi. Hamish Macdonald oli sarjassa kakkonen ja Matteo Cavallo kolmas.

Junioreissa Samuli Puhakainen oli tänään 18. Luokan kaksoisvoitto meni Ruotsiin, Max Ahlinin ja Axel Sembin tuomana, Kevin Cristino oli sarjassa kolmas. Puhakainen oli sarjassa 13. Youth-luokassa Juho Ahokas jäi tänään ilman MM-pisteitä, ollen 18. Luokan kärkikolmikon pisteissä muodostivat Manuel Verzeroli, Pietro Scardina ja Romain Dagna. Tiitus Enjala oli sarjassa 17. ja Ahokas 20.

Naisissa Mireia Badia varmisti jo eilen mestaruuden ja olikin tänään vasta luokan kuudes. Tänään voittoon ajanut Rachel Gutish oli sarjassa kakkonen ja Rosie Rowett kolmas.