Ennen näkemätöntä teknologista suorituskykyä

Teksti
Kuva
KTM
Vuoden 2025 KTM 1390 SUPER ADVENTURE S EVO on KTM:n teknisesti edistyksellisin adventure-moottoripyörä.

KTM 1390 SUPER ADVENTURE S EVO on adventure-malliston parhaimmistoa, ja se tuo upouudet tekniset ja mekaaniset kehitysominaisuudet adventure-moottoripyöräilyn maailmaan.

KTM 1390 SUPER ADVENTURE S EVO -moottoripyörän runkoa on uudistettu jäykemmäksi, ja sen käsiteltävyyttä ja rata-ajon vakautta on parannettu. Jalkatapit ovat 8 mm alempana, ja ne ovat 10 mm leveämmät, joten polvelle on enemmän liikkumavaraa ja sitä kautta ajomukavuus on parempi.

KTM 1390 SUPER ADVENTURE S EVO -mallissa on käytetty WP:n uusimman sukupolven Semi-Active Technology -iskunvaimennusta. SAT-teknologiaa on säädetty tarkemmaksi kuin aiemmassa sukupolvessa. Tämä on saatu aikaan uusilla pulssinleveysmodulaatioantureilla (PWM, Pulse Width Modulation) ja keulaputken rakenteella, jossa yhdistetään Open Cartridge- ja Closed Cartridge -vaimennusrakenteesta lainattuja elementtejä.

Vuoden 2025 mallin tyyliä ja ergonomisuutta on päivitetty muun muassa uudistetulla muotoilulla ja satulamallilla, uudella LED-ajovalolla, uudella katteella ja säilytystilalla. Suurimmat parannukset aiempaan sukupolveen verrattuna piilevät kuitenkin pinnan alla. Merkittävin näistä mekaanisista uudistuksista on moottorikapasiteetin muutos.

KTM 1390 SUPER ADVENTURE S EVO -mallin moottorin iskutilavuutta on suurennettu 1 300 kuutiosta 1 350 kuutioon, mikä tuottaa 173 hevosvoimaa kierrosnopeudella 9 500 r/min ja 145 Nm:n väännön kierrosnopeudella 8 000 r/min. Tämän taustalla ovat uudistetut moottoriosat ja upouusi CAMSHIFT-teknologia, jotka parantavat ajettavuutta pienellä kierrosnopeudella, tehostavat huippusuorituskykyä sekä vähentävät päästöjä ja polttoaineen kulutusta. Suurella kierrosluvulla imupuolen nokat liikkuvat sivusuuntaan niin, että venttiilit pysyvät auki pidempään ja nousevat korkeammalle, jolloin sylinteriin pääsee enemmän polttoainetta ja moottorista saadaan kaikki irti. Pienellä kierrosluvulla imupuolen nokkien venttiilien avausaikaa ja nostoa on pienennetty, mikä optimoi ajettavuuden. Tämä kaksitahoinen lähestymistapa tehostaa suorituskykyä huomattavasti niin kaupunkiajossa kuin suurempien nopeuksien maanteillä.

Moottoriuudistuksien lisäksi KTM 1390 SUPER ADVENTURE S EVO -mallissa on KTM-valikoiman ensimmäinen, täysin uusi automatisoitu manuaalivaihteisto (AMT), jota ei ole muissa KTM-pyörissä. AMT-vaihteisto on yksi KTM:n viime vuosien suurimmista moottori-innovaatioista. Se nähtiin ensi kertaa prototyyppipyörässä, jolla Johnny Aubert ajoi Red Bull Erzbergrodeo -kisojen vaikuttavassa Iron Road -prologissa.

AMT-vaihteistossa kuljettaja voi joko käyttää perinteistä manuaalista vaihteenvaihtoa jalkavivulla tai ohjaustangon kytkimillä tai hyödyntää täysin automatisoitua vaihteistoa READY TO RACE -hengestä tinkimättä. Saat lisätietoja KTM:n uudesta AMT-teknologiasta napsauttamalla TÄTÄ ja lukemalla digitaalisen lehdistöpakettimme.

KTM 1390 SUPER ADVENTURE S EVO -mallissa on myös käytetty KTM:n uutta pystysuoraa ja kosketusnäytöllistä V80 TFT -mittaristoa. Kuljettaja pääsee hyödyntämään kokonaan uuden sukupolven huippuelektroniikkaa, sähköjärjestelmää ja helppokäyttöisyyttä ajon aikana. 8-tuumaisen kosketusnäytön teknologia mahdollistaa sen helpon käytön myös paksuilla talvikäsineillä, ja näyttötietojen yleisnäkyvyyttä on parannettu entisestään innovatiivisella pinnoitteella, joka ehkäisee heijastusta, häikäisyä ja sormenjälkiä. Pääset lukemaan lisää uudesta V80 TFT -mittaristosta napsauttamalla TÄTÄ.

Näytön avulla kuljettajat pääsevät käyttämään upouusia RIDE MODE -ajotiloja, yhteysominaisuuksia ja KTM:n uusinta mukautuvaa vakionopeussäädintä (ACC), jonka toimintoihin on lisätty jarruavustin, törmäysvaroitus ja edellä ajavan ajoneuvon etäisyysvaroitus. Uusi ACC-järjestelmä sisältää ACC Stop & Go -toiminnon, kun sitä käytetään yhdessä AMT-vaihteiston kanssa. Kun tämä toiminto on käytössä, järjestelmä pysäyttää moottoripyörän kokonaan, jos edellä ajava ajoneuvo pysähtyy. Kun ajoneuvo lähtee ajamaan, moottoripyörä lähtee automaattisesti liikkeelle.

Tämä on mahdollista kompaktilla 5. sukupolven Bosch-etututka-anturilla, joka kuuluu KTM 1390 SUPER ADVENTURE S EVO -moottoripyörän vakiovarusteisiin. Järjestelmä optimoi suorituskyvyn, tunnistaa kuorma-autot paremmin ja suurentaa enimmäisnopeutta.

Vuoden 2025 KTM 1390 SUPER ADVENTURE S EVO tarjoaa parasta niin tehokkuuden kuin teknisten innovaatioidenkin osalta, ja se vie Adventure-moottoripyöräilyn uusiin ulottuvuuksiin.

Uusi vuoden 2025 KTM 1390 SUPER ADVENTURE S EVO on saatavana valtuutetuilta KTM-jälleenmyyjiltä vuoden 2025 alkupuolella. Lisätietoja on osoitteessa KTM.com.