Suomen maajoukkue valmiina Sixille

Teksti
Kuva
Pole Position Communication
International Six Days Enduro alkaa maanantaina 14.10.2024 Espanjassa. 98. ISDE on vaativa kilpailu ja Suomen joukkue on ollut paikan päällä tutustumassa reitteihin ja tekemässä esivalmisteluja jo hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua. Kisan avajaiset pidet

International Six Days Enduro ajetaan nimellä NOCO FIM 6DAYS®️ Espanjan Galiciassa ja Silledassa. Kilpailu ylittää usean maakunnan Espanjassa kuuden päivän aikana. Pontevedran maakunta isännöi suurimman osan testeistä ja reiteistä 14.–19. lokakuuta. Kilpailun päämaja ja varikko sijaitsevat Silledassa, joka kokoaa yhteen 600 urheilijaa 30 maata kaikilta mantereilta.

Suomen maajoukkuekokoonpanossa edustaa Hermanni Haljala, Samuli Puhakainen, Albert Juhola ja Eetu Puhakainen. Suomalaisia kerhojoukkueita on kilpailussa mukana yhteensä seitsemän.

Kuva: Pole Position Communication

Maajoukkue on kävellyt ja tarkastanut pätkät ennakkoon kävellen. Sää Espanjassa on parantunut viime viikon myrskyistä jo hieman poutaisempaan suuntaan, mutta reiteillä on edelleen hyvin märkää. Osaa reiteistä on jouduttu muuttamaan tulvien vuoksi aivan viime tingassa.

”Valmistautuminen on sujunut erittäin hyvin. Hermanni oli vähän kipeä, mutta saatiin tänään kirittyä pätkien kävely. Kaikki pätkät on kävelty maajoukkueen kanssa ja tänään tuli tieto, että kolmospäivän kaksi maastokoetta on peruttu veden takia, joten reittimuutoksia on tulossa. Nelospäivän pätkät on pitkälti edellisvuosien MM-maastokokeita. Ekat kaksi päivää on ainakin melko simppeliä ja paljon tiesiirtymää. Vitospäivän maastokokeet on jyrkkää rinnettä ja teknistä ajettavaa. Loppucrossi on varikon viereen tehty peltopyöritys muutamalla teennäisellä hyppyrillä.” summaa valmennuspäällikkö Tomi Konttinen maajoukkueen ennakkotunnelmista. 

Kilpailujärjestäjä on rakentanut varikon suureen messuhalliin, joten säällä ei varikko-olosuhteisiin ole juurikaan merkitystä. Suomalaisten varikolla on leppoinen tunnelma ja huoltojoukot ovat tehneet valmistelevia töitä, jotta maajoukkueellamme olisi kaikki valmiina kisan startatessa.

Enduron MM-sarjaa ajava Hermanni Haljala on ollut Sixillä voitokkaassa nuorten joukkueessa vuonna 2022, jolloin joukkue toi Suomelle hopeaa.

”Kaikki alkaisi olemaan valmista kilpailua varten. Omalta osalta valmisteluita haittasi, kun alkuviikosta tulin kipeäksi ja piti keskittyä pätkien kävelyn sijaan lepäämiseen. Nyt olo on parempi ja toivotaan että kilpailussa riittää virtaa miehessä ja pystyy antamaan hyvän panoksen maajoukkueelle! Reitti näyttää hyvältä ja on kiva päästä ajamaan sixiä, kun olen aina tykännyt näistä kisoista. Innolla odotan kilpailua. Meillä on ollut hyvä ryhmähenki koko viikon, joten on mukava aloittaa jätkien kanssa kilpailu maanantaina.” kertoo Hermanni Haljala kisapaikalta.

Samuli Puhakaiselle Espanjan maastot ovat mieluiset, eikä märät kelit häntä haittaa. Samuli totesikin, että: ”Tää on kuin kotona ajaisi.” Samuli Puhakainen oli samassa voitokkaassa nuorten joukkueessa Haljalan kanssa, joten International Six Days Enduro -kisat ovat hänellekin ennestään tutut.

ISDE maajoukkueen ensikertalainen, Albert Juhola osallistuu nyt ensimmäistä kertaa kansainvälisiin kilpailuihin. Juhola valittiin nopealla aikataululla paikkaamaan maajoukkueesta pois jäänyttä Roni Kytöstä.

”Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta maajoukkueelle, kuten myös Motopalvelulle, jota ilman ei tätä mahdollisuutta edustaa Suomea olisi pystynyt toteuttamaan. Aikataulu oli tiukka, mutta lähdetiin katsomaan mitä ensimmäinen ulkomaan kilpailu tuo tullessaan.” kertoi Juhola, kun hänet pyydettiin mukaan maajoukkueeseen.

Aivan viime metreillä maajoukkueeseen valikoitui Eetu Puhakainen. Puhakainen valittiin Eemil Pohjolan paikalle, Pohjolan loukkaannuttua SM-enduro kilpailussa juuri ennen International Six Days Enduro -kilpailuun lähtöä.

”Hyvin menee, makeet pätkät. Ei sen kummempia tavoitteita, koitetaan ajaa niin hyvin, kun osataan.” kommentoi Eetu Puhakainen Espanjasta.

Avajaiset on nyt vietetty ja kilpailu alkaa maanantaina 14.10.2024 ja jatkuu nimensä mukaisesti seuraavat kuusi päivää. Luvassa rankka ja märkä kilpailu ja Suomen maajoukkueilta vaaditaan nyt kuuluisaa suomalaista sisua.

Kuva: Pole Position Communication