Webb teki poikkeuksellisen päätöksen

Edellisen kerran Cooper Webb ajoi USA:n väreissä MXoN-kilpailussa vuonna 2016 Maggiorassa, Italiassa.
Kuva
Jani Hovi
USA:n MXoN-joukkueessa nähtiin varsin erikoinen muutos, kun Cooper Webb hyppää kahdeksan vuoden tauon jälkeen 250-kuutioisen pyörän ohjaimiin.

USA on joutunut varsin erikoiseen tilanteeseen MXoN-joukkueen muodostamisessa MX2-luokan kuljettajan osalta. Ykkösvalinta alun perin olisi ollut luonnollisesti Haiden Deegan, mutta Deegan kieltäytyi kutsusta vedoten erinäisiin syihin prosessin aikana. Deeganin viimeisin syy on se, että hän menee ranneleikkaukseen SMX-kauden jälkeen. Joukkueeseen valittiin lopulta Hondan Chance Hymas, mutta valitettavasti Hymas satuttu ensimmäisessä SMX playoffissa polvensa ja tämä vamma vaatii leikkauksen.

Erinäisten vaiheiden jälkeen Hymasin korvaajaksi joukkueeseen nimettiin Cooper Webb. 28-vuotias Webb viime vuosien kestomenestyjä 450-kuutioisissa, mutta tekee nyt poikkeuksellisen loikan takaisin 250-kuutioisen pyörän ohjaimiin Motocross of Nations -kisaan. Webbin kanssa USA:n väreissä ajaa Chase Sexton (MXGP) ja Aaron Plessinger (MX Open).

- On todella hienoa päästä osallistumaan Motocross of Nations -kisaan. Tilanne on ollut kiireinen ja päätös syntyi nopeasti, mutta olen äärimmäisen kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Minua pyydettiin ajamaan 250-luokassa, joten tein muutaman kierroksen Haidenin pyörällä ja muistin heti, kuinka hyvä YZ250F on. En ole kilpaillut 250-kuutioisella sitten vuoden 2016, mutta tunsin oloni heti kotoisaksi niiden muutamien kierrosten aikana, jotka ajoin. Panostan täysin 250-kuutioisen harjoitteluun Vegasin SMX-kilpailun jälkeen ja odotan innolla mahdollisuutta edustaa maatani, Webb kertoi.