Boulle 18. peräkkäinen mestaruus

Future7media
Toni Bou varmisti viikonloppuna trialin maailmanmestaruuden. Mestaruus oli Boun 18. peräkkäinen.

Trialin kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailu ajettiin viikonloppuna Ranskassa ja päivä päättyi jälleen espanjalaisen Toni Boun juhliin. Boun osalta kilpailu ei käynnistynyt parhaalla mahdollisella tavalla, hänen tehtyä ison virheen ensimmäisellä jaksolla, jonka takia pisteisiin kirjattiin viisi virhepistettä. Jatko sujui kuitenkin selvästi paremmin ja Bou sai koko kilpailusta yhteensä 13 virhepistettä ja kaksi pistettä aikasakkoa. Toiseksi taitellut Jaime Busto keräsi puolestaan yhteensä 23 pistettä ja kolmanneksi sijoittunut Gabriel Marcelli 32 pistettä.

Bou otti näin ollen kauden yhdeksännen voittonsa, kymmenestä kilpailusta. Samalla varmistui mestaruus.

- Tuntuu mahtavalta. Aloitin tänään pienellä virheellä, mutta sen jälkeen ajoin parhaani. Kiitos kaikille tiimini jäsenille kovasta työstä, tämä on ollut yksi parhaista kausistani, Bou kertoi.

Trial2-luokan voittoon ajoi Gerard Trueba Tio, joka keräsi kuusi pistettä. Toiseksi sijoittunut Norjan Sondre Haga, keräten niin ikään kuusi pistettä. Luokka olikin todella tasainen, sillä kolmanneksi sijoittunut Jack Peace nappasi seitsemän pistettä. MM-sarjaa kiertävistä Parkkosen veljeksistä Max oli Ranskassa Trial2-luokassa 31. ja keräsi yhteensä 102 pistettä. Anton Parkkonen keskeytti kisan puolessa välissä, jolloin hänen tilillään oli 58 pistettä. Parkkosten pistetili MM-sarjassa on vielä avaamatta tällä kaudella.

Kauden viimeinen MM-osakilpailu ajetaan syyskuun 13.-15. päivä Espanjassa.