Kullas: ”Hyvä päätös kauteen”

Kuva
Kullaksen tiedotus
Harri Kullas taisteli kipeänä kauden viimeisen Pro Motocross-sarjan kilpailun ja onnistuikin siinä hyvin.

Amerikan motocross-sarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna Ironmanin radalla. Harri Kullaksen osalta valmistautuminen kilpailuun ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä mies oli kipeänä kilpailua edeltävällä viikolla ja heräsi kisa-aamuna kuumeisena.

- Lähdin ensimmäiseen erään keräämään muutaman pisteen, jotta paikka SMX-sarjan 20 parhaan joukossa olisi varmistunut, Kullas kertoi.

Erä käynnistyi Kullaksen osalta hyvin ja hän oli startin jälkeen 12. Erän alussa hän menetti muutaman sijan, mitkä nappasi puolestaan takaisin erän loppupuolella. Kullas jaksoikin painaa erän loppuun hyvin ja oli maalissa 12. Tuo sija riitti varmistamaan hänelle jo paikan 20 parhaan joukossa.

- Toiseen erään lähdin sitten ihan ”all in” asenteella ja päätin yrittää kaikkeni. Valitettavasti startti meni totaalisen pieleen ja olin ensimmäisessä kurvissa viimeisenä. Ajo kuitenkin kulki hyvin ja tein hyvää nousua, kunnes sitten pari kierrosta ennen maalia kaikki energiat loppuivat. Olin kuitenkin maalissa 14. ja olen tyytyväinen siihen. Tämä oli hyvä päätös kauteen, Kullas jatkoi.

Kullas oli Pro Motocross-sarjan loppupisteissä 12. vaikka jätti kaksi osakilpailua ajamatta. SMX-sarjan pisteissä Kullas oli lopulta 17. Tämä tarkoittaa sitä, että hän sai suoran finaalipaikan kolmeen päätöskilpailuun. Ensimmäinen playoff-kilpailu ajetaan reilun viikon kuluttua ja sarja huipentuu Las Vegasiin 21. päivä syyskuuta.

- Odotan todella innolla noita kilpailuja. Saatan ajaa ensi viikonloppuna yhden pienemmän kilpailun täällä, ennen kuin playoffit alkavat. Haluan antaa kaikille tukijoilleni todella isot kiitokset, sillä he ovat mahdollistaneet tämän. Ilman heitä en olisi pystynyt ajamaan Amerikan sarjaa ja taistelemaan SMX-finaalipaikasta, Kullas päätti.