Sihvonen: ”Yksi karvaimmista tappioista”

Kuva
Estilo MX
Miro Sihvonen oli viikonloppuna päättyneessä Brasilian mestaruussarjan loppupisteissä kolmas. Kauden päätöskilpailun erävoiton menetys jäi kuitenkin harmittamaan miestä pahemman kerran.

Miro Sihvonen kaasutteli tällä kaudella ensimmäistä kertaa Brasilian motocross-sarjassa. Sihvosen kausi oli nousujohteinen ja päättyi lopulta sarjan loppupisteissä kolmanteen sijaan. Sarjan mestaruus meni Fabio Santokselle, Stephen Rubinin ollessa toinen. Kauden päätöskilpailussa Sihvonen oli todella lähellä ensimmäistä erävoittoaan, mutta menetti sen viimeisellä kierroksella.

- Tämä on yksi karvaimmista tappioistani, jonka varmasti muistan ensi talvena, kun valmistaudun seuraavaan kauteen. Kun pääsin erässä kärkeen, olivat käteni aivan jumissa. Sitten viimeisellä kierroksella en vaan pystynyt pitämään sisälinjoista kiinni ja Campano pääsi ohitseni, pettynyt Sihvonen kertoi.

Toisessa erässä (yhdistetty MX1 & MX2) Sihvonen kaatui ensimmäisellä kierroksella ja lähti jahtaamaan muita. Valitettavasti Sihvosen erä päättyi kaatumiseen, kun edellä mennyt MX2-luokan kuljettaja vaihtoi suoralla ajolinjaa ja asui Sihvosen eturenkaaseen. Sihvonen sai itse tällin, mutta pyörä koko vielä kovemman kohtalon ja edessä oli keskeytys. Sarjan kolmas sija tyydytti lopulta Sihvosta.

- Täytyy olla tyytyväinen siihen, vaikka harmittaakin, etten voittanut yhtään erää. Tiimini oli tyytyväinen suoritukseeni ja he ovat jo nyt sanoneet, että haluaisivat minut tänne uudelleen myös ensi vuonna. Jos tulen takaisin ensi vuonna, niin täytyy tulla paikalle ainakin huomattavasti aiemmin. Nyt meillä meni todella paljon aikaa pyörän testauksen kanssa, mikä yllätti minut. Kauden viimeisessä kisassa se oli todella hyvä, oikeastaan sellainen, mitä sen olisi pitänyt olla koko kauden ajan, Sihvonen pohti.

Kauden aikana Sihvonen sai seuraa myös Harri Kullaksesta sarjassa.

- On ollut hieno ajaa Harrin (Kullas) kanssa kilpaa täällä ja sitten samaan aikaan seurata hänen suorituksiaan Amerikan radoilla. Samaan aikaan on päässyt tavallaan vertailemaan omaa vauhtia amerikkalaisia kuljettajia vastaan, kun tietää oman vauhtinsa Harrin suhteen. Minulla on todella suuri halu päästä ajamaan Amerikkaan ensi kaudella, edes muutaman kilpailun ajaksi, Sihvonen päätti.