Loppu lähestyy

Teksti
Kuva
Future7media
Tämän kauden enduron MM-sarja lähestyy jo loppuaan. Sarjan toiseksi viimeinen kisaviikonloppu ajetaan tulevana viikonloppuna Iso-Britannian Walesissa.

Enduron MM-sarjan kuudes kisaviikonloppu vie kilpailijat Walesin Rhayaderiin, joka ei ole koolla pilattu kaupunki, asukkaita on vain parituhatta. Rhayader ei ole myöskään ensimmäistä kertaa MM-osakilpailun isäntänä, sillä edellisen kerran täällä ajettiin MM-sarjaa vuonna 1992. Nykykuljettajat pääsevät siis kisaamaan kaikille vieraassa maastossa. 

Kilpailu

Kilpailussa on tavallaan kaksi keskipistettä. Varikko sijaitsee Rhayaderissa, samoin supertesti sekä crossitesti. Vajaan parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevassa Saintswellissä ajetaan puolestaan extreme- ja endurotesti.  Kilpailu käynnistyy totutusti perjantai-illalla kello 20.00 Suomen aikaa. Lauantai ja sunnuntai käynnistyvät puolestaan kello 11.00 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan kello 18 aikoihin. Reitillä on pituutta 66 kilometriä ja se kierretään kolmeen kertaan.

Suosikit

EnduroGP-luokassa kolmen kärki on jo hieman karussa muilta. Josep Garcia pitää hallussaan kärkipaikkaa kun tullaan Walesiin, mutta ero toisena olevaan Andrea Veronaan on vain kahdeksan pistettä. Steve Holcombe on kolmantena, mutta kuitenkin jo 15 pistettä kakkospaikasta. Kotikisa voisi olla hyvä paikka nousta lähemmäs ykköspaikkaa. Kotikisaansa ajavat kuitenkin myös pisteissä seuraavina olevat Brad Freeman ja Nathan Watson, jotka varmasti mielivät myös podiumille.

Enduro1-luokan kärkikaksikon muodostavat Josep Garcia ja Steve Holcombe. Kaksikolla on vain kuusi pistettä eroa toisiinsa ja ihmeitä pitää tapahtua, jos joku heidät kukistaa. Sarjassa kolmantena on Zach Pichon, mutta ero kakkospaikkaankin on jo 44 pistettä. Luokan suomalaiskaksikko Roni Kytönen ja Hermanni Haljala ovat pistetaulukossa peräkkäin sijoilla 9 ja 10. Kummallakin on podiumpaikka edelleen hakusessa. Olisiko sen aika Walesissa?

Enduro2-luokassa Andrea Verona on tehnyt miltei täydellistä työtä. Kun takana on 10 kisapäivää, on Veronalla 9 voittoa ja yksi kakkossija. Mikäli Verona voittaa täällä molemmat päivät, päästään juhlimaan kauden ensimmäistä maailmanmestaria. Nathan Watson on 10 pistettä paremmassa asemassa kuin Samuele Bernardini, kun puhutaan MM-hopeasta. Jaossa on kuitenkin vielä 80 pistettä, joten mitaleita on turha ruveta tässä vaiheessa jakamaan.

Enduro3-luokkaa on dominoinut Brad Freeman kahdeksalla päivävoitollaan ja ykkössuosikki hän on myös täällä. Suurimman vastuksen tarjoavat Matteo Cavallo ja Hamish Macdonald, jotka ovat saaneet kauden aikana kolmen pisteen eron toisiinsa. Kärkeen on kuitenkin Cavallolla matkaa 28 pistettä.

Juniorit ja naiset

Juniorluokassa ovat juhlineet ruotsalaiset. Max Ahlin on puristanut 27 pisteen eron maanmieheensä Axel Sembiin. Pistesaldo kasvaa varmasti, sillä Walesin maastot sopivat hyvin ruotsalaisille. Semb on puolestaan tiukoilla tiimikaverinsa Kevin Cristinon kanssa. Eroa on vain seitsemän pistettä. Maaston pitäisi sopia hyvin myös Samuli Puhakaiselle, joka edellisessä osakilpailussa Slovakiassa oli kumpanakin päivänä luokkansa neljäs. Nyt olisi hyvä mahdollisuus ottaa kauden ensimmäinen podiumpaikka.

Youth-luokasta löytyy myös mahdollisuus päästä juhlimaan mestaruutta jo Walesissa. Manuel Verzeroli johtaa sarjaa 42 pisteellä ja molempien päivien voitolla titteli on hänen. Perässä tulee kuitenkin hurja kolmikko Romain Dagna, Alberto Elgari ja Pietro Scardina. Kolmikolla on eroa toisiinsa vain yksi piste. Suomalaisista mukana ovat Tiitus Enjala ja Juho Ahokas.

Naisten luokkaa ei edellisessä osakilpailussa Slovakiassa ajettu, mutta nyt ajetaan. Pistejohdossa Walesiin tulee Mireia Badia. Hänellä on mukava 27 pisteen johto ennen toisena olevaa Rosie Rowettia, joka pääsee nyt ajamaan kotikisaansa ja janoaa varmasti voittoa. Podiumille tähtää myös Italiassa toisena päivänä pisteittä jäänyt Rachel Gutish.