Garcia iski takaisin, Kytönen paransi menoaan

Kuva
Future7media
Josep Garcia sisuuntui eilisestä ja kaasutteli tänään Slovakian MM-enduron voittoon. Myös Roni Kytönen onnistui päivän kilpailussa eilistä paremmin.

Espanjan KTM-kuljettaja Josep Garcia kaatui eilen ensimmäisellä kierroksella, eikä päässyt sen jälkeen koko päivän aikana normaaliin vauhtiin. Tänään kellossa oli eri ääni ja Garcia johti kilpailua ensimmäisestä maastokokeesta alkaen. Lopulta hänen voittomarginaalinsa oli 18 sekuntia.

- Eilinen meni penkin alle, mutta tänään pääsin hyvään vauhtiin jo ensimmäisellä kierroksella ja oikeastaan sen jälkeen pystyin hallitsemaan kilpailua. Ero ovat kuitenkin niin pieni, että oli pakko painaa loppuun asti,Garcia kertoi.

Toiseksi kilpailussa ajoi Brad Freeman, joka on vähitellen pääsemässä tuttuun vauhtiinsa. Andrea Verona oli kisan kolmas, jääden vain 0,5 sekuntia Freemanista. Eilen toiseksi ajanut Nathan Watson oli neljäs ja Steve Holcombe viides. Roni Kytönen oli tänään eilistä paremmassa vauhdissa ja hän oli yleiskilpailussa 16. Omassa E1-luokassa Kytönen oli kuudes.

- Ihan yhtä linjaa koko päivä tulosten osalta, mutta se oli tasainen suoritus ja tässä on tämän hetken taso. Yhtään enempää ei pystynyt tällä kertaa. Päivä tuli hyvin eikä ollut mitään ihmeempiä. Ensimmäisellä endurotestillä muutama virhe, mutta muuten tultiin se minkä pääsi. Ihan tyytyväinen olen päivään, mutta vielä on töitä, että saa perusvauhdin kasvatettua, Kytönen kertoi päivän jälkeen.

Eilen teknisen vian vuoksi keskeyttämään joutunut Hermanni Haljala oli yleiskilpailussa 26. ja E1-luokassa kahdeksas.

- Koko päivä oli kyllä todella haastava ja teknisiä murheitä riitti tänäänkin. Eroa kärkeen tuli todella paljon ja sitä sai mitata kalenterilla. Koko viikonlopusta ei ole kyllä mitään hyvää kerrottavaa, pettynyt Haljala kertoi.

Junioreissä tämänkin päivän voitto meni Australian Kyron Baconille, joka tekee vauhdilla tuloaan MM-sarjaan. Max Ahlin oli tänäänkin toinen ja Kevin Cristino kolmas. Samuli Puhakainen paransi menoaan ja oli tänään junioreissa kahdeksas, ollen samalla J2-luokassa neljäs.

- Pieni tyhmiä virheitä mahtui päivään tänäänkin, mutta ei mitään isompaa. Ajaminen oli parempaa kuin koko vuonna tähän asti ja siihen olen tyytyväinen. Jousitus on nyt hyvä ja pystyn luottamaan pyörään. Tähän asti niin ei ole ollut ja sen takia homma on ollut vaikeaa, Puhakainen kertoi.

EY-luokassa voiton otti eilisen tavoin Italian Manuel Verzeroli. Juho Ahokas oli tänään 12.

-Maaliin päästiin ja se on aina plussaa. Ajo oli aika paljon kankeampaa kuin eilen ja lisäksi ajoin liian varovasti. Tänään minulla oli hyvää kisaa oli koko päivän sijan 10 tuntumassa, mutta sitten viimeisellä endurotestillä menin etukautta ympäri ja menetin siinä puolitoista minuuttia. Kuumuus vei kyllä voimia, etenkin eilen. Molempina päivinä viimeisellä kierroksella rupesi jo paikat kramppaamaan, Ahokas kertoi.