Haavisto paransi menoaan

Jani Hovi
Jere Haavisto ja Miska Laine viettivät juhannusta Saksassa motocrossin merkeissä, jossa kaasuteltiin ADAC-sarjan osakilpailu.

Saksan ADAC-sarjan kauden neljäs osakilpailu kaasuteltiin viikonloppuna ja MX Masters-luokassa mukana nähtiin tuttuun tyyliin Jere Haavisto, joka lähti metsästämään hyviä pisteitä kovapintaiselta ja kuivalta Bielsteinin radalta. Lauantaina ajetussa ensimmäisessä erässä Haavisto ei ollut vielä parhaassa mahdollisessa vauhdissa, ollen ruutulipulla sijalla 10. Sunnuntaille Haavisto sai paremman vauhdin päälle ja oli ajoi aamun ensimmäisessä erässä kolmanneksi. Haavisto kaasutteli kolmannella sijalla myös viikonlopun viimeisessä erässä, mutta pienen kaatumisen jälkeen hän putosi neljänneksi, jolla sijalla ylöjärveläinen ajoi myös maaliin.

Viikonlopun totaali meni jälleen Max Naglille, joka voitti kaikki kolme erää. Jordi Tixier oli totaalin kakkonen ja Adam Sterry kolmas. Haavisto oli totaalin neljäs. Nagl johtaa sarjaa myös murskaavalla erolla, siellä konkari voittanut 11 erää 12:sta mahdollisesta. Haavisto on sarjassa seitsemäs.

MX85-luokassa suomalaisista mukana nähtiin Miska Laine. Laine ajoi viikonloppuna eräsijat 33, 27 ja 27.

Alla MX Masters-luokan tulokset ja pistetilanne.