Italia vei Vintage Trophyn nimiinsä

Vintage Trophy kaasuteltiin tänä vuonna Espanjassa.
Martti Ketelä
Italia oli liian vahva muille, kun enduron Vintage Trophyn mestaruus ratkaistiin Espanjassa.

Tänä vuonna FIM Enduro Vintage Trophy kaasuteltiin Espanjan Cerdanyassa, lähellä Ranskan ja Andorran rajaa. Kilpailupaikka sijaitsi noin kilometrin korkeudessa, kauniissa laaksossa Pyreneitten vuoristossa. Kilpailun reitti nousi jopa 2100 metrin korkeuteen ja suuret korkeuserot olivatkin haasteellisia 1970-luvun ilmajäähdytteisille kaasutinpyörille, jotka vaativat omat säätönsä toimiakseen korkealla meren pinnasta. Uudemmat pyörät sen sijaan pärjäsivät hyvin korkeallakin.

Kilpailuun osallistui yhteensä 250 kuljettajaa. Mukana oli 11 maajoukkuetta, joissa jokaisessa oli kolme kuljettajaa. Lisäksi mukana oli myös kerhojoukkueita ja yksilökuljettajia. Kilpailupäiviä ajettiin neljä, joista viimeisenä päivänä kaasuteltiin loppucrossi. Pisimmät ajopäivät olivat seitsemän tunnin mittaisia ja pitivät sisällään 120 kilometriä maastosiirtymiä ja endurotestejä.

Kilpailun voittoon ajoi tänä vuonna Italia. Enrico Tortolin kanssa joukkueessa ajoivat endurolegendat Giorgio Grasso ja Tullio Pellegrinelli. Ranska ajoi kilpailussa toiseksi ja Saksa kolmanneksi.

Kilpailussa ei ollut tänä vuonna mukana suomalaisia kuljettajia.