Haavisto vei totaalin, muissa luokissa uudet voittajat

Jere Haavisto ohitti Juuso Matikaisen toisessa erässä ja otti erävoiton.
Kuva
Jani Hovi
Karkkilan toiset erät tarjosivat myös paljon nähtävää yleisölle ja erien päätyttyä saatiin myös uusia voittajia.

MXC/A-luokan toisen erän startti meni Onni Kämärin nimiin, joka sai peräänsä ensimmäisen erän voittaneen Aleksi Pirisen ja SM-pistekärjen Vilho Vehviläisen. Kämäri kuitenkin kaatui kärjestä jo toisella kierroksella ja Pirinen otti johtopaikan haltuunsa. Ensimmäisessä erässä hieman vaisummin ajanut Vehviläinen oli kuitenkin nyt hyvässä vauhdissa ja ajoi Pirisen kiinni. Vehviläinen ajoi muutaman kierroksen Pirisen perässä, ennen kuin otti kärkipaikan haltuunsa. Samaan aikaan Kämäri teki hienoa työtä ja oli noussut jo kolmanneksi. Erän lopussa ei sijoitukset kärjessä muuttuneet, vaan Vehviläinen ajoi erävoittoon, ennen Piristä ja Kämäriä. Pirinen vei päivän totaalin, joka oli samalla hänen uransa ensimmäinen voitto.

MX125-luokan toisen erän startin ja ensimmäisten kurvien jälkeen kärjessä oli Onni Jaakonsaari, perässsään Jan Jasper Koiv, Kyllönen ja Eelis Viemerö. Viemerö ja hänen perässään ollut Simo Koskinen tekivätkin hyvää nousua koko erän alun, Viemerön noustessa toiseksi ja Koskisen kolmanneksi. Koskinen jäi kuitenkin kärkikaksikosta, joka jäi taistelemaan keskenään voitosta. Kun erää oli jäljellä kolme kierrosta, nousi Viemerö kärkeen, mutta vain yhden kurvin ajaksi, Jaakonsaaren ottaessa paikkansa takaisin. Viemerö yritti vielä lopussa ohi, mutta ei onnistunut yrityksissään. Näin ollen Jaakonsaari vei voiton, ennen Viemeröä ja Koskista. Päivän totaalin voitto meni Viemerölle.

Matias Vesterinen otti MX2-luokan toisen erän startin ja sai peräänsä Mauno Niemisen, Sampo Rainion, Kaapo Kalatien ja Jere Rönkön. Ensimmäisessä erässä toiseksi ajanut Miro Varjonen ajautui ensimmäisessä kurvissa ulos ja oli letkan häntäpäässä. Rainiolla oli maisti kohdallaan ja hän nousi kärkeen jo toisella kierroksella. Vesterinen ja Nieminen tulivat perässä, mutta neljänneksi noussut Stenberg oli jo 10 sekunnin päässä. Kolmannella kierroksella Nieminen nousi toiseksi ja pudotti Vesterisen kyydistä. Rainio ei antanut kuitenkaan Varjoselle mahdollisuuksia, vaan ajoi erävoittoon ennen Niemistä. Vesterinen piti Stenbergin takanaan ja oli kolmas, ottaen samalla päivän totaalin voiton nimiinsä.

Juuso Matikainen, Emil Silander, Tomi Siro, Jere Haavisto ja Teemu Makkonen muodosti kärkiviisikon MX1-luokan toisen erän startin jälkeen. Haavisto ohitti nopeasti Siron ja ajoi parin kierroksen kuluttua edellään olleen Silanderin kiinni. Kun Silander teki pienen ajovirheen, kuittasi Haavisto kakkospaikan itselleen. Matikainen teki kaikkensa kärjessä ja pitikin Haaviston takanaan 15 minuutin ajan, ennen kuin vääjäämätön tapahtui ja Haavisto nousi kärkeen. Erän lopussa Haavisto kasvatti johtoaan Matikaiseen, joka piti puolestaan Silanderin turvallisen matkan päässä kolmantena. Siro ajoi ruutulipulle neljäntenä ja Ville Meisola viidentenä. Päivän totaali meni kahdella erävoitolla Haavistolle.

Lisää päivän tapahtumia myöhemmin.