MM-viikonloppu käyntiin lehdistötilaisuuden merkeissä

Tapahtuman projektipäällikkö Henry Ahola (vas.), Jere Haavisto, Emil Weckman, Miro Sihvonen ja Tomi Konttinen olivat mukana aamun lehdistötilaisuudessa.
Kuva
Jani Hovi
Vantaan MM-viikonloppu käynnistyi suomalaisten kuljettajien lehdistötilaisuudella, jossa oli mukana Miro Sihvonen, Emil Weckman ja Jere Haavisto.

Rennoissa tunnelmissa vietetty lehdistötilaisuus avasi MM-viikonlopun Vantaalla. Tilaisuudessa oli mukana suomalaisista kuljettajista Jere Haavisto, Miro Sihvonen ja Emil Weckman. Lisäksi tilaisuuden alussa projektipäällikkö Henry Ahola kertoi yleisesti kilpailun järjestelyistä.

- Kilpailun eteen on tehty paljon töitä ja nyt hommat näyttävät hyvältä. Talkooporukka on tehnyt uskomattoman paljon töitä koko projektin ajan ja etenkin viimeisen reilun viikon aikana radalla on tehty paljon hommaa. Rata-alue näyttää tällä hetkellä hyvältä ja kaikki on valmiina kisaa varten. Lippujen ennakkomyyntihinta loppuu ensi yönä, joten tänään kannattaa tilata liput, niin ne saa vielä halvemmalla, Ahola kertoo.

Kuljettajakolmikko oli myös rennoissa tunnelmissa. Tässä heidän mietteitä.

Miro Sihvonen

- Viime viikonlopun pettymys on jo hälventynyt. Todella mahtava juttu, että kotiradallani ajetaan MM-kilpailu. Kun kuulin pari vuotta sitten, että täällä saatetaan ajaa MM-kisa, niin päätin heti haluavani olla mukana ja nyt se toteutui. Huomenna aamulla taidan tulla polkupyörällä kisapaikalle, kun asun niin lähellä.  Oma tiimini ei ole täällä, mutta minulla on Silve Racingin mekaanikko täällä kilpailussa mukana, joka on todella hyvä asia. Lisäksi täytyy antaa iso kiitos KTM Nordicille, sillä he ovat auttaneet minua paljon tämän kilpailun suhteen.

Emil Weckman

- Startit ovat avainasemassa ja ne täytyy onnistua hyvin, mutta luonnollisesti kaikki menee lujaa joka paikassa. Jos lähdöstä jää kärkijoukosta, niin ero kärkeen kasvaa heti liikaa. Porukka on todella tasainen ja ohittaminen ei ole helppoa.. Pyöräni ei ole mikään tehdaspyörä, mutta sillä pystyy kyllä ajamaan voittoihin. Starteissa joudun antamaan tasoitusta tehdaspyöriin verrattuna, sille en voi mitään. En ole ajanut täällä kolmeen vuoteen, joten sitä kautta kotiradasta ei ole paljon hyötyä. Mutta tietysti on mahtava ajaa kotiyleisön edessä.

Jere Haavisto

- Olen ajanut kauden aikana muutamia hyviä sijoituksia MM-sarjassa ja haluan vielä parempaa täältä. Hieno päästä ajamaan kotikilpailuun ja paikalle on tulossa paljon tuttuja ja ystäviä katsomaan. Eilen tutustuin rataan ja siihen on tehty jonkun verran muutoksia. Hyppyreitä on muokattu ja radalla on tehty pattisuoria. Radalle on ajettu myös paljon hiekkaa ja rata tulee olemaan paljon pehmeämpi kuin normaalisti täällä. Katsotaan, miten se kuluu ja millaisia linjoja muodostuu, niin sitten näkee millaisia ohituspaikkoja radalle muodostuu.