Kullaksella ja Sihvosella haastava viikonloppu

Kuva
Cult Moto / Cab Screens Crescent Yamaha
Harri Kullas lähti ajamaan Conrad Mewsen etumatkaa kiinni sunnuntaina, mutta valitettavasti ei siinä onnistunut. Samalla Miro Sihvonen teki paluun kisaradoille.

Englannin mestaruussarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailu ajettiin viikonloppuna uudella Schoolhousen radalla Durhamissa. Harri Kullas lähti kilpailuun kaventamaan sarjan kärjessä olleen Conrad Mewsen pistejohtoa, mutta kisapäivä ei sujunut Kullaksen suunnitelmien mukaan. Ensimmäisen erän uusintastartin jälkeen Kullas oli sijalla 10. Hän ohitti kuitenkin nopeasti kuljettajia ja nousi neljänneksi, ennen kuin Mewse tuli takaa ja ohitti Kullaksen. Kullas kuittasi vielä erän lopussa Evgeny Bobryshevin ja oli maalissa neljäs, Mewsen voittaessa erän.

Toisen erän startin jälkeen Kullas oli kolmantena ja tiesi, että nyt on pakko puristaa erän alku kovaa. Yamaha-kuljettaja teki kuitenkin pienen virheen ensimmäisellä kierroksella ja Mewse pääsi hänen ohitseen. Kullas yritti kuitata ohituksen hetken kuluttua, mutta ajautui radalta hieman ulos ja takaa tullut Bobryshev kuittasi hänet.

- Erän lopussa sain edellä olleen Tommy Searlen kiinni, mutta en vaan löytänyt ohituspaikkaa, viidentenä ruutulipulle ajanut Kullas kertoi.

Kisan jälkeen Kullas ei ollut lainkaan tyytyväinen suoritukseensa.

- Oli aika ikävä viikonloppu. Oma hyvä ajotuntuma on kadoksissa. Ajo menee hyvin, pyörä tuntuu hyvältä ja nautin ajamisesta, mutta viimeinen palo puuttuu. Sellainen riskienottaminen ja itsevarmuus on kateissa. Ohittaminen oli minulle vaikeaa ja tavallaan radalla oli vaikea ohittaa, mutta sitten taas Mewse tuli molemmissa erissä minun takaa ja hän pääsi porukasta ohi, eli radalla pääsi kyllä ohi, Kullas pohti.

Viimeinen kilpailu kahden kuukauden kuluttua. Toisenkin erän voittanut Mewse johtaa sarjaa 25 pisteen erolla ennen Josh Gilbertiä. Kullas on nyt sarjassa kolmantena, kahdeksan pistettä Gilbertistä.

- Mestaruus on tavallaan mennyt, mutta toiseen sijaan on mahdollisuus.

Sihvonen pettyi tuloksiin

Kilpailussa mukana nähtiin myös Miro Sihvonen, joka teki paluun pääsarjaan käsileikkauksen jälkeen. Ensimmäisessä erässä Sihvonen nousi heikon startin jälkeen lopulta sijalle 12. Toisessa erässä Sihvonen oli startin jälkeen sijalla 14 ja nousi erän aikana pari sijaa, ollen ruutulipulla 12.

- Aika laimeat fiilikset jäi viikonlopusta. Tulokset eivät ole sitä mitä pitäisi olla. Lähdöt olivat huonot, enkä päässyt oikein ohi porukasta. Radalla oli vaikea ohittaa, mutta kyllä Mewse näytti, että siellä pääsee ohi. Treeneissä ajo kulkee tällä hetkellä paljon paremmin kuin kilpailuissa ja se treenivauhti täytyy saada myös kisoihin, Sihvonen kertoi.

Tulevana viikonloppuna ajetaan MX Nationals -sarjan kolmas kilpailu, jossa mukana nähdään Kullas ja Sihvonen.