Roczen suosikkina kauden avaukseen

Ken Roczen on ylivoimaisesti suurin suosikki lauantaina käynnistyvässä WSX-sarjassa.
Kuva
Garth Milan
Ken Roczen on suurin suosikki, kun supercrossin MM-sarja pyörähtää käyntiin lauantaina.

Kuuden osakilpailun mittainen supercrossin MM-sarja pyörähtää käyntiin lauantaina, kun kauden avauskilpailu ajetaan legendaarisen Aston Villan kotistadionilla Villa Parkissa, Englannissa. Sarja vie kuljettajat Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikkaan, Aasiaan ja lopulta Australiaan. Kauden jokaisessa kilpailussa on 250.000 dollarin palkintopotti, joka jaetaan kahden luokan kesken. Suurimmat rahat vie 450-kuutioisten kärkikolmikko, jonka voittaja nappaa 40.000 dollaria. 250-kuutioisissa voittaja nettoaa 16.000.

villa park

Valioliigajoukkue Aston Villan kotistadion isännöi kauden avausta.

450-kuutioisissa sarjan suosikin viittaa pitää yllään viime vuoden mestari Ken Roczen. Kovimman haasteen Roczenille heittää varmasti Colt Nichols, Joey Savatgy, Dean Wilson ja Justin Brayton. Sarjassa mukana nähdään myös Tampere Supercrossista tuttu Cade Clason. 250-kuutioisten mestaruustaistelu on ennakkoon mietittynä paljon tasaisempi ja mielenkiintoisempi kuin isomman luokan. Mukana on viime vuoden mestari Shane McElrath ja hän on luonnollisesti yksi suosikeista, vaikka Amerikan supercross-sarja menikin miehen osalta täysin penkin alle. Max Anstie nousee toisten papereissa ykkössuosikiksi, mutta Justin Bogle, Enzo Lopes ja Mitchell Oldenburg ovat myös monien suosikkeja.

Kilpailu Villa Parkissa käynnistyy lauantaina 1.7. Suomen aikaa klo. 20. Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä maksullisen WSX.TV -palvelun kautta. Yhden kilpailun hinta 8,99 dollaria ja koko kauden hinta on 49,99 dollaria. Lisäksi kilpailun näkyy suorana lähetyksenä Discovery+ -palvelun kautta.

Sarjan kalenteri:

d