Freeman ja Garcia puolikuntoisina, hyödyntääkö Holcombe tilanteen?

Teksti
Steve Holcombe voitti Ruotsissa toisen kisapäivän ja haluaa jatkaa voittoputkeaan myös Slovakiassa.
Kuva
Future7media
Enduron MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Slovakian Gelnicassa. Tilanne ennen kilpailua on varsin mielenkiintoinen, sillä Brad Freeman ja Josep Garcia tulevat kilpailuun luultavasti puolikuntoisina, jos saapuvat lainkaan paikalle.

Gelnica on enduron harrastajille hyvinkin tuttu paikka. Viimeisten kahdeksan vuoden aikana samoissa maastoissa on ajettu niin Sixiä, EM-sarjaa, kuin MM-sarjaakin. Kilpailu käynnistyy tuttuun tapaan perjantaina kello 19.00 Suomen aikaa, jolloin ajetaan aivan kylän keskustassa oleva supertesti. Lauantaina ja sunnuntaina päästään sitten noin 70 kilometrin pituiselle reitille, joka kierretään kolmeen kertaan molempina päivinä. Reitti on jaettu kahteen lenkkiin, joiden välissä käydään varikolla huollossa. Reitillä on kaksi endurotestiä, yksi crossitesti ja yksi extremetesti. Päivällä on pituutta ajallisesti noin seitsemän tuntia. Molemmat päivät käynnistyvät kello 10.00 Suomen aikaa.

Suosikit

EnduroGP-luokan kärkimiehenä Gelnicaan tulee Brad Freeman. Beta-kuljettaja voitti viisi ensimmäistä kisapäivää, mutta sen jälkeen on tullut pelkkiä kakkossijoja. Freemanin osalta ilmoilla on suuri kysymysmerkki, sillä hän kaatui kaksi viikkoa sitten Italian mestaruussarjan kilpailussa ja löi päänsä. Tällä hetkellä on vielä epäselvää, ajaako Freeman lainkaan viikonloppuna.

Steve Holcombe pääsi puolestaan voiton makuun Ruotsissa ensimmäisen kerran tällä kaudella ja Freemanin tiimikaveri haluaa varmasti jatkaa voittojen tiellä. Entäpä Josep Garcia. Kun espanjalainen löysi huippuvauhdin ja otti pari voittoa, niin seuraavaksi kutsuikin jo sairaala. Miehen solisluu murtui ja kyynärpää lähti paikaltaan Ruotsin toisena kisapäivänä. Garcia starttaa mukaan kilpailuun, mutta miehen ajokunto on täysi kysymysmerkki luultavasti myös hänelle itselleen.

Myös Andrea Verona, Hamish Macdonald ja Nathan Watson löytäisivät itsensä mielellään päivän päätteeksi podiumilta.

Suomalaiset

Suomalaisten suurin mielenkiinto kohdistuu ilman muuta E1-luokkaan. Joko Roni Kytönen alkaa olla täydessä iskussa, vai vieläkö käsi vaivaa? Entä Hermanni Haljala. Vauhti on noussut hienosti parissa viime kisassa ja Slovakian maasto sopii varmasti Haljalalle. Joko Slovakiassa saataisiin jompikumpi tai vaikka molemmat viiden joukkoon?

Juniorien puolella J1-luokassa Samuli Puhakainen on sarjassa neljäntenä ja Peetu Juupaluoma kuudentena. Kumpikaan ei ole vielä podiumille noussut, joten nyt olisi jälleen hyvä mahdollisuus onnistuneella suorituksella tuo tilanne korjata.

Youth-luokassa Niko Puotsaari paransi koko ajan vauhtiaan, kunnes Ruotsin kisat menivät täysin penkin alle. Nyt pitäisi kaiken olla kunnossa ja haussa ovat kauden parhaat suoritukset.