Erzberg kutsuu

Manuel Lettenbichler on kilpailun suurin suosikki.
Kuva
Future7media
1500 kuljettajaa on kokoontunut mittelemään paremmuudesta Erzbergrodeoon.

Red Bull Erzbergrodeo on polkaistu liikkeelle jo tänään, MITAS Rocket Ride -kilpailun merkeissä. MM-sarjan kauden toinen osakilpailu käynnistyy huomenna, jolloin 1500 kuljettajaa ajaa ensimmäisen kerran prologin läpi. Prologin toinen kierros ajetaan lauantaina. Kovavauhtisessa prologissa kuljettajat ajavat kaivoksen pohjalta ylös huoltoteitä pitkin ja aikojen perusteella 500 nopeinta kuljettajaa pääsevät mukaan sunnuntain varsinaiseen pääkilpailuun. Kuljettajat starttaavat pääkilpailuun 50 kisaajan ryhmissä.

Kilpailun suurin suosikki on viime vuoden voittaja Manuel Lettenbichler, joka voitti myös MM-sarjan avauskilpailun. Voittotaistelussa sanansa on sanottavana myös Billy Boltilla, jolla riitti ohjelmaa kauden avauksessa. Viime vuonna kilpailussa toiseksi ajanut Mario Roman on myös yksi voittajasuosikki, kuten myös luonnollisesti kilpailun viisi kertaa aiemmin voittanut Graham Jarvis. Nuori Tedor Kabakchiev on noussut vauhdilla hard enduron huipulle ja kauden avauskilpailussa kolmanneksi ajanut bulgarialainen on myös yksi suosikki palkintokorokkeelle. MM-sarjaan paluun tekevä Jonny Walker on myös voittanut aiemmin kilpailun ja mielii tehdä sen uudelleen tänäkin vuonna. Kun joukkoon heitetään vielä Trystan Hart, Michael Walkner, Wade Young, Cody Webb, Alfredo Gomez, Colton Haaker ja Taddy Blazusiak, niin luvassa on hieno kilpailu.

Mielenkiintoista on myös seurata, miten enduron perinteisen MM-sarjan tähtikuljettaja Andrea Verona pärjää kilpailussa. Verona starttaa uransa ensimmäiseen Erzbergrodeoon.

Sunnuntain pääkilpailu on mahdollista katsoa suorana lähetyksenä Red Bull TV:n kautta. Julkaisemme lähetyksen linkin myöhemmin.