Nieminen: ”Vain mestaruus kelpaa”

Mauno Nieminen lähtee alkavaan kauteen vain mestaruus mielessä.
Kuva
Antti Hellsten
Kahtena edellisenä kautena MX2-luokassa SM-hopealle ajanut Mauno Nieminen lähtee alkavaan kauteen vain mestaruus mielessään.

MxNyberg Husqvarna -tiimissä ajava Mauno Nieminen on viettänyt hyvän harjoitustalven ja lähtee alkavaan kauteen innolla. Nieminen sijoittui MX2-luokan SM-sarjassa vuonna 2020 kolmanneksi ja kahtena edellisenä vuonna on tuloksena ollut SM-hopea. Me kyselimme miehen mietteitä ennen kauden alkua.

Miten treenikausi on sujunut?

- Todella hyvin. Tänä talvena ei ollut armeijaa häiritsemässä treenejä. Talvella ajoin lumispooria yli 20 tuntia ja hiihdin myös paljon. Lisäksi lenkkeilin ja kävin kuntosalilla. Ajotreenit hiekalla aloitin pääsiäisen aikaan, kun olimme muutaman päivän Virossa ajamassa. Sen jälkeen olen harjoitellut Suomessa pääosin Meisolan Villen kanssa ja meillä onkin ollut hyviä treenejä. Hiekalla olen ehtinyt ajaa nyt reilut 20 tuntia.

Mihin olet keskittynyt ajoharjoituksissa?

- Aiempina vuosina treenasin enimmäkseen yksin ja silloin monesti treenit menivät vähän ajeluksi. Se tavallaan kostautui välillä kisoissakin, kun jäi sellainen ajelu päälle. Sitten kun piti ajaa vaikkapa Koskisen Kimin kanssa kovaa kisaa, niin en ollutkaan tottunut sellaiseen ja sitten tuli virheitä. Nyt kun on ajettu Villen (Meisola) kanssa, niin olen saanut todella hyviä ja ennen kaikkea kovavauhtisia treenejä alle. Tarkoitus on saada enemmän juuri tuollaisia laadukkaita ja kovatempoisia treenejä, joita saa parhaiten samantasoisen kaverin kanssa ajamalla, tai sitten täytyy koko ajan kellottaa.

nieminen pysty 2023

Nieminen ajaa tänäkin vuonna Mauno Hermusen johtamassa MXNyberg-tiimissä. (KUVA: Antti Hellsten)

 

Olet mukana viikonloppuna Honkajoella TOP250-kisassa. Millaiset odotukset sinulla on sinne?

- Menen sinne nyt vain puuduttamaan käsiä ja tekemään alkukauden sähläilyjä, niin ei tarvitse tehdä niitä sitten SM-avauksessa Kaanaassa. Mitään tavoitteita ei sinne ole, kunhan saan ajettua hyvät ja ehjät erät.

Millaiset tavoitteet sinulla on SM-sarjaan?

- Mestaruus.

Ajat nyt Husqvarnan uudella 2023-mallin pyörällä, joka uusiutui lähes täysin. Onko ollut vaikea tottua pyörään?

- Pyörän pitäisi olla erilainen, mutta omasta mielestäni se tuntuu ajossa hyvin pitkälle samalta kuin edellinenkin pyörä. Olen todella tyytyväinen pyörään ja meillä on enää pari pientä jousitusasiaa, joita testaamme. Muuten kaikki on kunnossa. En ole sellainen kuljettaja, joka ruuvaa pyörää jatkuvasti, vaan yritän keskittyä ajamiseen. Kunhan tupeissa on donitsit, niin homma toimii.