vakuutuksista

Kirjoittaja: Toni Mansikkaviitaeli millainen vakuutus enduro pyörään kannattaa ottaa, onko vakuutushinnoissa eroja yhtiöiden kesken, mitä se vakuutus kattaa, pitääkö paikkaansa että joillekkin krossi radoille ei edes saa mennä ajamaan jollei oo vakuutusta ja saako vakuutuksen tehtyä runko numerolla vai tarvitaanko maahantuojan laput mukaan.....?

Kirjoittaja: JUHA MATTILANiin, hinnat ovat eri yhtiöiden välillä suunnilleen samoja. Kannattaa toki tinkiä tai käyttää mahdollisia alennuksia (kuten esim. järjestöjen etuuksia) vakuutuksesta neuvotellessa. Jokunen prosentti voi tulla alennusta, joka on aina kotiin päin. Tuoreemman pelin kyseessä ollen kannattanee harkita vapaaehtoista palo/varkausvakuutusta. Onnea ja menestystä!

Kirjoittaja: Toni MansikkaviitaKiitos, eli homma ei sitten juuri poikkee normaalin vakuutuksen teosta paljoakaan eikä toi hintakaan oo paha. Muutama päivä sitten soittelin Tapiolaan mutta "kassaneiti" tai taisi olla jo "kassamummo" kertoi jotain aivan muuta ja teki asiasta aika paljon vaikeamman, mutta nyt heti maanantaina marssin konttoriin TEKEMÄÄN sen niin eiköhän asia etene.

Kirjoittaja: Harri SepponenLisäksi mahdollisuus ottaa hirvi, palo, varkausvakuutus. Jotain 30-40 emppua/v. Yleensäottaen papereita tarvitsee selata se verran, että pitää vaivautua itse kirjoittamaan omat ja pyöränsä tiedot vakuutuskirjaan. Hoituu myös postin välityksellä jos ei konttorille asti kerkiä.

Kirjoittaja: JUHA MATTILASiis kyseessä on liikennevakuutus, joka on pakollinen kaikissa moottoriajoneuvoissa riippumatta siitä, onko ajoneuvo rekisterissä. Koskee kaiken kokoisia moottoriajoneuvoja. Eräässä yhtiössä (If) se on tunnettu nimellä maastoajoneuvon liikennevakuutus, mikäli se tulee rekisteröimättömälle crossipyörälle tai vastaavalle laitteelle (mönkijät, mopot, jne.). Kyseinen vakuutus on aina vahinkotapauksissa ensisijainen korvaava vakuutus, jos vahinkoa on aiheutettu ulkopuoliselle tai itselle (faktat voi tarkistaa vaikka vakuutusyhtiöstä). Liikennevakuutuslaki on tullut Suomeen muistaakseni jo viimevuosisadan viisikymmentäluvulla, josta lähtien se on koskenut juuri moottoriajoneuvoja. Eli, ymmärtäkää hyvät ihmiset: on oma ja myös toisten etu, että juuri tämä liikennevakuutus on kaikissa niissä vempeleissä! Kuinkahan moni lasten leluksi tarkoitettu pikkumopo on ilman sitä vakuutusta? Rahasta se ei ainakaan pitäisi olla kiinni! Koska myös varastettuja laitteita on myynnissä, niin kontrolloimalla sitä valmiste- eli runkonumeroa voitaisiin ehkä torjua edes hieman rikollisuutta. Siis jos ostaa varastetun laitteen, on tavallaan osallinen rikollisuuteen. Eihän niitä laitteita varastettaisi, jos niitä ei ostettaisi...

Kirjoittaja: Yki KaisaloVakuutuksen otto on helppoa. Minulla on Tapiolasta vakuutus, jonka nimi on jotenkin näin: kilpailu- ja harrasteajoneuvo joka ei ole rekisteröity. Riippuu sitten vakuutusyhtiöstä ja sen asiakaspalvelu henkilöstä kuinka helposti he tällaisen vakuutuksen tietojärjestelmästään löytävät. Liikennevakuutuksen perusmaku 250 kuutioiselle on Tapiolassa 110EUR/v. Maahantuojan papereita ei tarvita. Mutta jokin dokumentti pitää olla, josta ilmenee, että sinulla on tällainen pyörä. Muistaakseni itselläni oli mukana pyöräkaupan yhteydessä tehty luovutuskirja, siitä ilmenee myös runkonumero.

Vakuutus kannattaa olla vaadittiin sitä tai ei.